Blogul Rominsolv

Un blog despre economie, business și insolvență

Manifest: Răspunsul meu e Nu, Not, Non, He, Inte, Khong, nicht, ni, ليس, しません, 不!

După o întâlnire pe care am avut-o mai zilele trecute şi pe care am să v-o relatez mai jos, am reluat informaţiile pe care le facem publice despre noi, despre RomInsolv. Am căutat pe site-ul propriu şi am lecturat principii în care credem, am recitit prezentarea pe care o depunem la dosare şi în care spunem cine suntem, ce facem, cum facem şi cu ce ne mândrim – cât de buni şi de frumoşi suntem. Şi, da, uitându-mă la rezultate şi la echipă, avem cu ce ne lauda.

Dar nu am găsit clar un lucru. Nu am găsit cine nu suntem şi ce nu facem; se pare că trebuie să spunem şi asta.

Da, trebuie să spunem cine nu suntem şi ce nu facem pentru că mai zile trecute un cetăţean venit să se intereseze de o vânzare a început să-mi explice ce scheme financiare minunate ştie şi poate să imagineze şi că dacă nu aş fi aşa “închis” am putea face lucruri frumoase împreună. M-a întrebat direct dacă nu am active de vânzare “la chiftea” că el ştie scheme “ca să fie bine”. Adică mi-a propus, şi cu siguranţă aţi găsit sensul propunerii, să câştige şi el şi să “câştig” şi eu. Astfel de propuneri mi-au mai fost făcute, dar niciodată cu atâta uşurinţă. M-am speriat de lejeritatea cu care cetăţeanul vorbea, fără teamă şi cu convingerea că merge. De unde convingerea asta că totul e de vânzare? Ăsta e cel mai de speriat lucru şi asta m-a determinat să pun aceste gânduri în scris.

Nu, nu avem active de vânzare “la chiftea” avem active de vânzare la cel mai mare preţ pe care îl putem obţine de pe piaţă, în cel mai transparent mod.

Avem active pe care le vindem mai transparent decât orice coleg practician din ţara asta. Suntem creatorii licitaţiei on-line securizate, licitaţie care poate fi urmărită din orice colţ al lumii şi care este larg deschisă tuturor creditorilor şi părţilor interesate, fără vreo limitare.

Platforma de licitaţii www.fairsolve.com este gândită şi creată de noi pentru a descuraja învârteala şi aranjamentele între participanţii la licitaţie, platformă menită să transparentizeze tot procesul de vânzare.

Da, suntem închişi pentru practica “la chiftea”, pentru licitaţiile/vânzările pe sub mână, pentru orice fel de conduită imorală şi ilegală. SĂ FIE CLAR!

Avem principii în care credem, principii pe care le respectăm, principii pe baza cărora am construit încredere cu cei cu care colaborăm şi NU renunţăm la ele.

De ce este nevoie de aceste manifest?

Pentru că vreau să nu-mi mai intre pe uşa astfel de oameni care să-mi consume vremea şi nervii. Vreau ca aceia care gândesc altfel decât mine să ştie cum gândesc şi să facă cale întoarsă.

Mai mult, pentru că vreau să nu mai existe în mod generic astfel de conduite. Pentru că nu îmi doresc o ţară ca afară ci o ţară mai bună ca afară. Pentru că îmi doresc o ţară care se curăță prin educaţie și conştiinţa indivizilor. O ţară în care există respect pentru cuvânt, onoare şi reguli.

Pentru că vreau să se nască o conștiința şi o conduită comună care să respingă “chifteaua”. Astfel de cetățeni ca cel depre care am vorbit nu ar mai exista.

Pentru că vreau să se coaguleze în jurul Nu-ului toate energiile şi, astfel, să se fie amputată şi arsă mizeria asta.

Cine alături de mine spune Nu, Not, Non, He, Inte, Khong, nicht, ni, ليس, しません, 不 ?

Mircea Deaconu

Ultimele articole publicate pe blog

business managementeconomieinsolvenţă

Întrebări despre Oltchim, răspunsuri ioc

Aseară, luni 27.03.2017, am urmărit emisiunea Întrebări și răspunderi de pe TVR1. A fost comentat cazul Oltchim. Până aici nimic deosebit, mulți specialiști sunt tentați să-și dea cu părerea,

business managementeconomieinsolvenţă

Încă o zi de zbucium în fața drobului de sare

Înscrisă la concursul “sindicaliștii spun lucruri trăznite”, o formație prăfuită de lăutari economici a urcat pe scenă sub numele ”Dreptate și Adevăr” încercând să capteze atenția publicului cu istorisiri

business managementeconomieinsolvenţă

Oltchim la răscruce de drumuri. Salariații, la fel

Îmi aduc aminte ceea ce citeam despre grupările parareligioase care pregăteau omenirea pentru ziua de apoi. Știau exact data și ora când întreaga populație a globului va fi distrusă,