Blogul Rominsolv

Un blog despre economie, business și insolvență

Încă o zi de zbucium în fața drobului de sare

Înscrisă la concursul “sindicaliștii spun lucruri trăznite”, o formație prăfuită de lăutari economici a urcat pe scenă sub numele ”Dreptate și Adevăr” încercând să capteze atenția publicului cu istorisiri haioase din genul SF. Dar, vai, lipsite de originalitate. Cei trei crai de la răsărit, domnii Bușe, Lăzăroiu și Iliescu, ne zic astăzi cum spuneau pe vremuri stăpânii lor. Doamne ferește, bine că nu s-a adeverit!

Stăpânii celor trei membrii ai sindicatului Dreptate și Adevăr sunt îndrăgostiți de legea insolvenței. O iubesc atât de mult, încât nu mai pot trăi dacă nu o simt prin preajmă. În anul 2012 au reușit să închidă Oltchim. După intrarea în insolvență, au presupus că este de datoria lor să-l tragă în faliment. De ciudă că nu au reușit, performanții manageri și sindicaliști au falimentat restul firmelor în care își țineau cărțile de muncă. Oltgroup PVC este în insolvență. Protetchim, cu toate contractele lui cu statul, la fel. Chempro Chemicals abia ce a intrat. Au căpușat până la faliment până și chioșcul din stația de autobuze de pe platforma Oltchim.

Acum, după ani de trudă și de acumulare a unei inegalabile experiențe în ipostaza de datornici incurabili, băieții ăștia au copiat scenariul cu care grupul umoristic Dreptate și Adevăr s-a înscris în concurs. Scenariul este o filă de autentică istorie izvorâtă din mai vechi scrieri din piramida Faraonului, inclusiv un extras cu recomandările secrete de redresare economică ale Mamei Omida. Da, prin magie e simplu: faci o ”Societate pe Acțiuni”, muți salariații și CCM-ul și gata, merge! Sau convertești datoriile în acțiuni, inclusiv pe cele inexistente, aduse din trecut. Gândire strategică, nu glumă!

Să-i trezim? Să le spunem? Și-or da seama? Or fi aflat că modalitatea de stingere a datoriilor prin conversia lor în acțiuni a fost respinsă în mod irevocabil de Tribunalul Râmnicu Vâlcea? Și că odată crențele șterse, șterse rămân? Că nu vorbim de privatizare într-o procedură de insolvență?

Sau, cine știe, o fi modalitatea lor de a face comedie. Că soluții serioase care să implice munca și responsabilitatea nu am văzut din partea lor…

Florian Mateiţă

Ultimele articole publicate pe blog

business managementeconomieinsolvenţă

RADET merge spre reorganizare

Dacă răsfoiești Cotidianul din 06.12.2017 și ești bucureștean, este imposibil să nu îți sară în ochi articolul „Radet merge spre faliment„. Autorul prelucrează o serie de informații și le

business managementeconomieinsolvenţă

Fără RADET se poate muri de (la) cald. Este demonstrată statistic legătura dintre noxe și decesul prematur

Poluarea aerului cauzează peste 430.000 de decese premature pe an în Europa ne arată un Studiu al Comisiei de anchetă pentru măsurarea emisiilor autovehiculelor postat pe site-ul Parlamentului European.

business managementeconomieinsolvenţă

Mare e grădina ta, vâlcene

De câteva zile încoace, presa tabloidă din Vâlcea molfăie isprava președintelui Partidului Socialist Român, domnul Constantin Rotaru, cel care a decis că a sosit timpul să se implice în