Blogul Rominsolv

Un blog despre economie, business și insolvență

În realitate ageamii, deși ar fi trebuit să fie profesioniști

Știrea zilei din data de 12.01.2017 publicată de news.ro este o fractură de logică experimentată de un colectiv de redacție în realitate inimos, deși trebuia să fie mai mult de atât: „Oltchim a înregistrat în realitate pierderi de 38 de milioane de lei în primele nouă luni din 2016, deşi a raportat profit„.

După ce m-am frecat la ochi, la o a doua citire m-am lamurit. În realitate raportul la care face news.ro trimitere este comandat de un creditor, deși a fost întocmit, conform autorului articolului, de consultanți independenți. Am mai constatat că, în realitate, analiza economico financiară este rodul muncii unor avocați, deși ar fi trebuit să fie elaborată de economiști. Interesant este că scrie negru pe alb ca acești avocați sunt, în realitate, specializați în reorganizări judiciare, deși ei iși dau cu părerea despre rezultatele unui Oltchim aflat în procedura de reorganizare, în afara procedurii.

Oricum, bine că, în realitatea raportului de analiză, dobânda este de doar 10%, deși putea fi mai mare. Mi-e groază să mă gândesc care era pierderea la 20% dobândă sau mai mult? Dezastru!

În realitate am citit o imbecilitate, deși iși arogă numele de raport științific. Enervant este că în realitate, pentru un titlu bombastic, nevinovații presei l-au preluat identic, deși puteau să pună o întrebare. Este adevărat, dacă le-ar fi sărit ceva in ochi. Dacă li s-ar fi părut ceva ciudat. Dacă….

Atenție avocaților analiști economici independenți specializați în reorganizări judiciare și nevinovaților presei, urmează raportările pe ultimul trimestru și apoi cele anuale. ROBOR a crescut în această toamnă. Nu-mi dați emoții, vă rog. Păstrați dobânda la 10%!

Florian Mateiţă

Ultimele articole publicate pe blog

business managementeconomieinsolvenţă

RADET merge spre reorganizare

Dacă răsfoiești Cotidianul din 06.12.2017 și ești bucureștean, este imposibil să nu îți sară în ochi articolul „Radet merge spre faliment„. Autorul prelucrează o serie de informații și le

business managementeconomieinsolvenţă

Fără RADET se poate muri de (la) cald. Este demonstrată statistic legătura dintre noxe și decesul prematur

Poluarea aerului cauzează peste 430.000 de decese premature pe an în Europa ne arată un Studiu al Comisiei de anchetă pentru măsurarea emisiilor autovehiculelor postat pe site-ul Parlamentului European.

business managementeconomieinsolvenţă

Mare e grădina ta, vâlcene

De câteva zile încoace, presa tabloidă din Vâlcea molfăie isprava președintelui Partidului Socialist Român, domnul Constantin Rotaru, cel care a decis că a sosit timpul să se implice în